Rörelseanalys för idrottare – Functional Movement Screen©

I helgen var jag med kollegor från Optimal Fysik i Nederländerna för att ta andra delen av en kurs på Functional Movement Screen (FMS). Extra roligt var det att få träffa grundarna av analysen, Gray Cook och Lee Burton.

 

Rörelseanalysen är gjord för idrottare i alla åldrar och nivån, och är ett sätt att gradera individens rörelseförmåga. Analysen ställer krav till idrottarens balans, stabilitet och mobilitet på ett enkelt sätt. 7 olika rörelser som betygssätts (0-3 poeng). Målet är att hitta individens svaga länker, och utifrån det ge övningar som kan förbättra detta. Låga poeng är lika med en ökad risk för skada och ger inte kroppen ultimata förutsättninger att röra sig effektivt.

 

Kim

Etiketter: rörelseanalys

Kommentera gärna inlägget: