Löpteknik med Dr. Romanov

Den 24. september hade vi glädjen av att gå en kurs i löpteknik med Dr. Nicholas Romanov på Bosön. Dr Romanov är världskänd som mannen bakom The Pose Method® of running.

 

Frågan är varför man ska gå en kurs i löpteknik. Finns det verkligen någon nytta i det? Alla kan ju springa eller hur??  Svaret är tyvärr nej. Om alla kunde springa så vore inte löpning en utav idrotterna med flest skador. Löparknä, höftsmärtor, hälsporre, hälseneinflammation är bara några utav skadorna  som löpare råkar ut för.

Men då har man kanske dåliga skor?? För att citera Dr. Romanov: "Shoes is not a factor if you know how to run"  Att tro att en sko kan känna bättre, absorbera stötar bättre, göra löpsteget bättre än det du styr med  egen kropp, är som tur är inte sant. Man måste faktisk lära sig att springa, träna teknik och styrkan innan man tränar långdistans. Tänk att för varje minut du springer, ska fot, knä och höft ta upp stötar 2-3 gånger din kroppsvikt 180-190 gånger. På en minut! Tänk om du springer lite fel i 40 minuter!

Mitt hetaste tips för att motivera dig att träna teknik är att låta någon annan filma dig när du springer, en sträcka på 20 meter räcker. Spela upp filmen bild för bild, och jag garanterar att du kommer villja ändra en hel del i din teknik.

 

 

Träna rätt, träna teknik!

Etiketter: löpteknik

Kommentera gärna inlägget: